Tilbake

Tverrfaglige møtearenaer

Formålet med modellen «Rett hjelp tidlig» er at forebyggende tjenester, skoler og barnehager skal mobilisere til innsats og synliggjøre mål og handlinger for forebyggende og tverrfaglig samarbeid. Det vil innebære at alle voksne som møter barn og unge på de ulike arenaer samarbeider for å nå målene om tidlig identifisering og oppfølging av utsatte barn. En tverrfaglig tilnærming vil være spesielt nyttig i vurdering av situasjon og tiltak, og bidra til å finne gode løsninger for barn og deres foresatte som en tidlig innsats.

Tiltaksteam

Tiltaksteam er en tverrfaglig samarbeidsarena mellom foresatte, barnehage/skole, PPT og helsetjenester for barn og unge.

Alle barnehager og skoler i Hitra kommune har tiltaksteam med en tiltaksleder. Tiltaksleder planlegger, koordinerer og leder møtene.

Stafettloggmøter

Stafettloggmøte opprettes på nivå 2 i handlingsveilederen. Stafettholderen inviterer relevante hjelpetjenester til felles møter og framdrift. Mal for stafettlogg følges. (se handlingsveileder for barn og unge- Hitra kommune).

Ressursteam

Ressursteam er skolenes og barnehagenes team for å løfte individ- og / eller systemsaker som ikke løses på enheten eller i tiltaksteam.  Det er rektor og styrer som leder møtene, innleder og er ansvarlig for å innhente samtykke i forkant av vurdering av individsaker.  

Deltakere i tillegg til styrer eller rektor, er enhetsleder BFT og avdelingsleder fra Pedagogisk psykologisk tjeneste, Helsestasjon/skolehelsetjeneste/familieteam og Barneverntjenesten. Dersom koordinator for Ressursteam er fraværende vil en av avdelingslederne i BFT få ansvar for innkalling. 

Åpen tid er mandager 800-830, og 830-900 i oddetallsuker  

  1. Styrer / rektor melder behov for Ressursteam til enhetsleder BFT.
  1. Enhetsleder BFT koordinerer innmeldte saker og setter av tid 
  1. Styrer eller rektor fått tildelt tid og tilbakemelding om dette kontinuerlig og teamslenke sendes 
  1. Møtene avholdes på teams  

Fagmøte ved behov

Ved behov, kan man invitere aktuelle tjenester til et fagmøte for drøfting

Kjerneteam

Kjerneteam er helsetjenestenes lokale tverrfaglige samarbeidsmodell og er ment som et fora for tverrfaglig analyse og drøfting. I kjerneteam skal tjenestene bringe inn saker som gjelder barn/unge/familier med sammensatte vansker der det trengs tverrfaglige tiltak. Alle barn der det mistenkes psykiske vansker skal drøftes i kjerneteam før det henvises BUP. Ved akutte tilstander henvises direkte til BUP. Pakkeforløp for psykisk helse:  https://www.helsedirektoratet.no/pakkeforlop/psykiske-lidelser-barn-og-unge/henvisning-og-start-psykiske-lidelser-pakkeforlop-barn-og-unge#grunnlag-for-henvisning

Link til compilo (for ansatte) :

Kjerneteam: https://x06.ksx.no/system.php?item=5463&ok=wf13x5mzd2j4qky